Vajrat GTX

Hyrje

Castrol GTX eshte nje nga vajrat e motoreve me te besueshem ne te gjithe boten. Eshte me shume se vaj. Eshte mbrojtje e sigurt ndaj problemeve me te cilat perballen motorret çdo dite, si temperatura e larte, llumi, etj. Perse eshte e rendesishme kjo mbrojtje? Sepse temperaturat e larta reduktojne aftesine e vajit per te mbrojtur motorrin nga konsumi dhe ulin jetegjatesine e motorrit.

Veçoritë dhe Përfitimet

Castrol GTX siguron mbrojtje superiore te motorreve.
I testuar sipas standarteve ACEA, Castrol GTX jep 50% me shume mbrojtje ndaj temperaturave te larta se se limitet e vendosura nga konstruktoret evropiane te makinave.

Temperaturat e larta te motorreve mund te shpien ne oksidim dhe dobesim te vajit. I testuar ne temperaturen 155°C, vaji GTX arrin te mbaje viskozitetin ne kontroll dhe te mbroje motorrin nga avarite prej temperatures.

Castrol GTX mbron nga llumi.
Nje nga veçorite e ecje-ndalimeve te shpeshta me makine eshte krijimi i nje llumi te demshem ne motor. Llumi mund te bllokoje rruget e vajit dhe filtrat duke penguar rrjedhjen e lehte te vajit ne pjeset kryesore te motorrit. Castrol GTX eshte prodhuar nga vajra baze te cilesise se pare, duke kaluar te gjitha testet me te rrepta per mbrojtjen ndaj papastertive.

Përdorimi

  • I pershtatshem per t'u perdorur ne makinat me te vjetra se 4 vjet.
  • Testuar dhe aprovuar sipas standarteve te ACEA (Shoqates se Automobilave Europiane) dhe API (Instituti Amerikan i Naftes).
  • Aprovuar per specifikimet e Volkswagen dhe Mercedes Benz (vetem 10W-40 dhe 15W-40).

Standardet dhe Përshtatshmëria

GTX 20W-50 GTX 15W-50 GTX 15W-40 A3/B3 GTX 10W-40 A3/B3 GTX Diesel 20W-50 GTX Diesel 15W-40 B3 GTX Diesel 10W-40 B3 GTX High Mileage 15W-40 A3/B3
Viskoziteti 20W-50 15W-50 15W-40 10W-40 20W-50 15W-40 10W-40 15W-40
VW 505 00 505 00 505 00 505 00 505 00
MB 229.1 229.1 229.1 229.1 229.1
ACEA A3/B3 A3/B3 A3/B3 A3/B3 A3/B3 A3/B3 A3/B3 A3/B3
API/ILSAC SL/CF SL/CF SL/CF SL/CF CF CF CF SL/CF
Go to top